test

Landet i tæppet 2

Jeg kan varmt anbefale denne bog, som kommer omkring temaer som ensomhed og mobning på så fin en måde, som giver plads til den eventyrlige rejse på trods af de ret så alvorlige temaer.
5/5⭐️ Eventyrdrømme

 6 hjerter ud af 6 hjerter for en sød rørende fortælling som sætter sig dybt i mig ad flere omgange. Igen springer Dorthe sin egen barre og jeg vil i den grad have mere.
💜💜💜💜💜💜MullesBogBlog

Dette er ikke kun en underholdende og meget eventyrlig fantasybog. Den har i høj grad fokus på nogle meget vigtige og relevante temaer som fx mindreværd, vrede, jalousi, at føle sig overset og ensom. At føle sig anderledes og forkert, fordi man har været syg. Dette er ikke blot en rejse gennem et helt fascinerende og eventyrligt land, men i endnu større grad en dannelsesrejse. En hjerteskærende, men også hjertevarm personlig udvikling. 5,5 ud af 6 YouLookLikeABook

Den, der skal leve

Lea er blevet 12 år og går nu kun til kontroller efter sin operation. Men hun føler sig udenfor i skolen, har svært ved at komme ind i fællesskabet, og Tom og hendes forældre har travlt med deres egne liv. Hun bliver bitter og vred, og hun begynder at få hovedpine og flimren for øjnene. Måske er hun ved at blive syg igen.

Lea

Lea får overbevist sig selv om, at hun må igennem tæppet. Hun må ind og hente mere af den græssaft, der virkede så opkvikkende på hende, da Tom kom tilbage for fire år siden. Og hun vil frem til dronningernes trone og bede dem om helbredelse

Dronningernes Trone

Dronning Lys og Dronning Mørke sidder sammen på den runde trone.

Luftfolket

Temp fra luftfolket henter Lea gennem tæppet og fører hende rundt gennem luften. Men hun har sin helt egen dagsorden ...

Slettefolket

Den unge rytter Subi finder Lea på sletten og hjælper hende videre.

Stenfolket

Det lidt skræmmende stenfolk i Den Røde Ørken viser sig at være både venlige og hjælpsomme. Og Lea får en pose med ørkenstøv med derfra ...

Det var mit ønske at skrive en spændende fortsættelse til Landet i Tæppet 1. Denne gang lillesøster Leas historie. For hvordan har man det mon som barn, der har været igennem alvorlig operation og har været centrum i en familie i mange år. Nu er Lea rask, men hvordan har hun det selv indeni, og hvordan går det i skolen?

Lea kommer igennem tæppet og kommer ud på sin helt egen rejse, hvor hun finder ud af, hvem hun er – og finder ud af, at alting ikke nødvendigvis er, som man tror og tænker sig til i sit eget hoved. Hvem kan hun stole på? Hvem vil hende det godt – og hvem har en skjult dagsorden? Hvor langt vil Lea selv gå for at redde Landet i Tæppet?

Lea drejede rundt om sig selv flere gange og stirrede på skikkelserne, men stien var helt forsvundet nu, og der

var ingen flugtvej. Stenskikkelserne kom hen mod hende, og hun satte sig brat ned på jorden, hvor hun lukkede øjnene og holdt hænderne for ørerne. Det her skete bare ikke, det måtte være en drøm. Hvad i alverden var det for et sted, hun var kommet hen?

”Pas på, træd lidt tilbage.”

En rumlende, men venlig, stemme trængte igennem, og Lea åbnede øjnene en lille smule på klem og fjernede hænderne fra ørerne.

Lea hvirvlede videre gennem tågen og landede endelig
med et bump på den tørre jord på en bjergsti. Bumpet fik
dog ikke vækket hende helt af den halvvejs tranceagtige
tilstand, hun havde befundet sig i. Billeder af tåge og
hvirvlende skyer og skikkelser jog igennem hendes
hoved, og hun rystede let på det for at klare tankerne og
kiggede på Temp med rynkede bryn. ”Hvor er det, du
har taget mig hen?” udbrød hun, ”og hvem er du helt
præcist?”
Kvinden kiggede sig omkring, men lod til at finde alt i
orden, så hun satte sig på en klippeblok ved siden af Lea.
”Lea, jeg er Tempestia, og jeg er en af luftfolkets
ledere.” Hun rankede sig og kiggede sigende på Lea, som
om det burde betyde noget for hende. Men Lea forstod
intet.